Ασφαλής για τα παιδιά η ομοιοπαθητική ?

Όταν οι γονείς σπεύδουν να δώσουν αντιβίωση στο παιδί, ακόμη και για ένα απλό κρυολόγημα ή πονόλαιμο, όχι μόνο φορτώνουν το παιδί με ακατάλληλα για την περίπτωση φάρμακα, αλλά και κάνουν τα μικρόβια να αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή. Η χρήση ασφαλέστερων, φυσικών μεθόδων θεραπείας είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε βρέφη και νεαρά παιδιά, που ο οργανισμός τους αναπτύσσεται.

Όλο και περισσότεροι γονείς αρχίζουν να ανησυχούν για τις παρενέργειες των κλασικών φαρμάκων. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας να έχουν παρενέργειες από τα χημικά φάρμακα (που πολλά από αυτά δεν δοκιμάζονται σε παιδιά πριν κυκλοφορήσουν). Η χρήση ασφαλέστερων, φυσικών μεθόδων θεραπείας με ομοιοπαθητικά φάρμακα, είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε βρέφη και μικρά παιδιά, που ο οργανισμός τους αναπτύσσεται, το νευρικό τους σύστημα μόλις αρχίζει να επικοινωνεί με το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό και με τα διάφορα όργανα. Οταν τα παιδιά αντιστέκονται στη λήψη κλασικών φαρμάκων ίσως κάτι προσπαθούν να πουν. Όπως και να έχει (είτε αισθάνονται ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι καλά για αυτά, είτε όχι) αξίζουν πιο ασφαλή φάρμακα.

Ήλθε η ώρα που γονείς και γιατροί θα πρέπει να στραφούν σε ασφαλέστερες, φυσικότερες και αποτελεσματικότερες εναλλακτικές μεθόδους σε σύγκριση με τα κλασικά, δυνητικά με παρενέργειες φάρμακα.

Πολλοί ασθενείς θεωρούν την Ομοιοπαθητική σαν μια άριστη μέθοδο γρήγορης και αποτελεσματικής θεραπείας της οδοντοφυΐας ή κολικών, μετατρέποντας δύσκολα και γκρινιάρικα παιδιά σε αγγελούδια.

Με την Ομοιοπαθητική μειώνεται ο πόνος της ωτίτιδας στα παιδιά, και έτσι πέφτει η ανάγκη για χρήση αντιβιοτικών ή παροχέτευσης. Μπορεί η Ομοιοπαθητική να δυναμώσει την άμυνα του παιδικού οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη κάθε μορφής, που συνήθως εμφανίζονται στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο.

Επίσης βοηθά το υπερκινητικό παιδί, μειώνοντας την ανησυχία του. Η Ομοιοπαθητική είναι ικανή να προλάβει και να σταματήσει επαναλαμβανόμενες εξάρσεις μιας παιδικής νόσου.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να αντιμετωπίσουν και φυσικά και συναισθηματικά προβλήματα. Μεγάλη ανησυχία σε παιδί με κολικό που θέλει συνέχεια να το βαστάνε και να το κουνάνε και που μόλις το αφήσουν στην κούνια-κρεβάτι ουρλιάζει, ανακουφίζεται σε λίγα λεπτά με το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Αν και όλα αυτά ακούγονται ως θαυματουργές θεραπείες, τέτοια «θαύματα» εμφανίζονται συχνά με την Ομοιοπαθητική αγωγή.

Βέβαια, δεν συμβαίνει πάντα αυτό και η Ομοιοπαθητική όπως και κάθε άλλη θεραπευτική Ιατρική, έχει τα όρια της. Παρ’ όλα αυτά, η αποτελεσματικότητα της αναγνωρίζεται σήμερα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολλοί που μεγάλωσαν με την Ομοιοπαθητική τη χρησιμοποιούν στα παιδιά τους. Οικογένειες που δεν την γνωρίζουν, βλέπουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζονται με κλασικά φάρμακα και τα συμπτώματα να εμφανίζονται ξανά και ξανά. Με τη χρήση της Ομοιοπαθητικής θα αναρρώσουν γρήγορα και θα σταματήσουν οι υποτροπές.

Αν και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προέρχονται πολλές φορές από βιολογικά ενεργές ουσίες, είναι τόσο αραιωμένα που είναι αδύνατο να προκαλέσουν ζημιά. Οι γονείς πρέπει να είναι ήσυχοι για την ασφάλεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Σε μια εποχή που η πολυφαρμακία έχει επικρατήσει και που το 20% από τις επισκέψεις σε γιατρό, παιδιών κάτω των 15 ετών περιλαμβάνουν 2 ή και περισσότερα φάρμακα, η κλασική Ομοιοπαθητική είναι μια από τις ασφαλέστερες εναλλακτικές μεθόδους.

Αλλωστε σήμερα (2001) το 30% του Γαλλικού πληθυσμού χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά φάρμακα. Το 20% των Γερμανών γιατρών δίνουν και ομοιοπαθητικά φάρμακα. Το 42% των Βρετανών Ιατρών παραπέμπουν ασθενείς σε Ομοιοπαθητικούς Ιατρούς και το 45% των Δανών Ιατρών θεωρούν την Ομοιοπαθητική αποτελεσματική.

Αν αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά εντυπωσιακά, μια τελευταία έρευνα αγοράς έδειξε ότι το πεδίο των εναλλακτικών ιατρών (όπου συμπεριλαμβάνεται η Ομοιοπαθητική) αναπτύσσεται τόσο γρήγορα στην Ευρώπη, που ακολουθεί μόνο τη βιομηχανία των υπολογιστών.

Βάζοντας στην άκρη τους ορθο-λογιστές (sceptics) και κοιτάζοντας με ευρύ πεδίο και ανοικτό μυαλό, δοκιμάστε την ασφαλή και φυσική αυτή μέθοδο στα παιδιά.

Αλλωστε, υπάρχουν και Παιδίατροι -Ομοιοπαθητικοί για βαρύτερες και εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Κ. Τσιτινίδης
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής
Περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 23

Πηγή: https://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathy_safe_children.html

 

 

Add Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insurance Quote

    Διαλέξτε Υπηρεσία:

    Στοιχεία Επικοινωνίας: