ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ – Του Πάνου Κατσακιώρη, ιατρού

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας, αφαιρώντας τους ώρες ή και ημέρες «από τη ζωή τους», από την εργασία, από τις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις, πάνω απ΄ όλα από την κατάσταση ευεξίας που «δικαιούται» κάθε άνθρωπος.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το  50% των ασθενών που επισκέπτονται τον γιατρό παραπονούνται και για πονοκέφαλο, ενώ ένα 65% του γενικού πληθυσμού αναφέρει περιοδικούς πονοκεφάλους αλλά μόνο το 20% αναζητά ιατρική θεραπεία.

Έχει γίνει κατάταξη των κεφαλαλγιών ανάλογα με τον μηχανισμό πρόκλησής τους αλλά  η πλειοψηφία των πονοκεφάλων είναι χωρίς σοβαρή αιτιολογική παθολογία  (όγκος, ενδοκράνια αιμορραγία κλπ που είναι κρίσιμες καταστάσεις).

Η Συμβατική Χημική Ιατρική χρησιμοποιεί μια σειρά χημικών φαρμάκων που ανακουφίζουν μόνον πρόσκαιρα αλλά  που εγκυμονούν κινδύνους με το πλήθος  άμεσων ή μακροπρόθεσμων σοβαρών παρενεργειών.

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ υπερέχουν συντριπτικά, κατορθώνοντας όχι μόνο την πρόσκαιρη ανακούφιση αλλά την σταδιακή έως και πλήρη απομάκρυνση της συγκεκριμένης διαταραχής με ταυτόχρονη ενδυνάμωση όλου του αμυντικού μηχανισμού. Η πορεία της θεραπείας βεβαίως εξαρτάται και από την συνοδό βαρύτητα της γενικότερης παθολογίας καθώς και από τους όρους της αγωγής και τις οδηγίες του γιατρού.

Ο ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και ολιστικά, δηλαδή λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι γενικότεροι όροι και συνθήκες που γέννησαν την όλη ψυχοδιανοητική και σωματική παθολογία και βάσει αυτής της γενικής εικόνας επιλέγεται  το ομοιοπαθητικό φάρμακο ή τα σημεία βελονισμού. Τόσο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όσο και ο βελονισμός, δεν έχουν παρενέργειες και φυσικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως πρώτης επιλογής θεραπεία.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insurance Quote

    Διαλέξτε Υπηρεσία:

    Στοιχεία Επικοινωνίας: